Koncept

Det sägs att vägen till mannens hjärta går genom magen, ett idiom som förutsätter en och annan obestridd sanning. Obestridd är även den till synes outsinliga fäblessen för just mat, hos såväl man som kvinna. I söndagsbilagorna trängs högupplösta helgstekar på färgglada mittuppslag. I matbloggar tycks alla veta bättre. Och på andra sidan soffbordet rullas kulinariska kullerbyttor ut på bästa sändningstid.

Överallt får vi veta vad vi ska äta, hur vi ska laga och alla novisfel som vi absolut inte bör göra. Såser skär sig, smaker gifter sig och paltkoman slår ut det centrala nervsystemet innan vi lärt oss att stava till hors d’œuvre, eller – för den delen – hunnit så mycket som att resa oss från tv-soffans gastronomiska andrahandsupplevelser.

Men någonstans mellan den tredje matsafarin och den femte kockduellen – allt på en och samma kväll – mättas behovet av gourmetmåltider på pseudobasis. Så vi slår igen, klickar bort och stänger av, för att landa mitt i maten. Med en nyfiken blick, hungriga sinnen och pennan i högsta hugg äter vi oss igenom Malmö – och lite till. Här kan du följa vår vurm för det goda i livet.

Smaklig spis!

 

(Och så finns vi på Facebook och Twitter.)

1 tanke på “Koncept

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s